Ищар и Горан Брегович на фестивала SOUTH WEST в Благоевград

КУЛТУРА и ТРАДИЦИИ ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Нов фестивал в града на 25 и 26 юни 2022 г.

Това лято Благоевград подготвя нов музикален фестивал, който включва богато разнообразие от стилове и изпълнители.

Първото издание на „SOUTH WEST FESTIVAL“, организирано от Община Благоевград, съвместно с „Bulgarian Live Music“, ще се състои на 25 и 26 юни в парк „Македония“. Заедно с едни от най-известните български изпълнители на сцената ще видим и кралицата на световната етно музика Ищар, която е голямата звезда на първата вечер, а Горан Брегович ще е хедлайнер във втория ден на „SOUTH WEST FESTIVAL 2022“.

„Фестивалите в града винаги са носили един особен заряд и са празник, както за жителите на Благоевград, така и за гостите, които идват специално за събитията. Сигурен съм, че поставяме началото на един летен фестивал, който дълго време ще представя разнообразна програма“, споделя Илко Стоянов, кмет на Благоевград.

„Керана и Космонавтите“ ще открият фестивала на 25 юни, а веднага след тях публиката ще чуе и хитовете на любимите български поп звезди – Любо Киров и Мария Илиева. След ударното начало, вечерта ще бъде закрита от световноизвестната израелска певица Ищар.

На 26 юни, за начало публиката ще се наслади на завладяващите бийтове на трип хоп формацията Mind Trips, с вокалист Алекс Раева.

Следващи в програмата на втората вечер са музикалната група „Оратница“, чието име произхожда от народния обичай „оратник“ и съчетава българския фолклор с елементи от съвременни музикални стилове.

Преди финала на фестивала са група „Балканджи“, която създава авторска музика въз основа на традиционния рок и българската народна музика.

„SOUTH WEST FESTIVAL 2022“ ще закрие звездата на балканската музика Горан Брегович.

South West Festival на 25 и 26 юни от 17:30 часа в парк „Македония“, Благоевград. Музикалният фестивал се организира от Община Благоевград, съвместно с „Bulgarian Live Music“.

Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, зала „Яворов“ в Благоевград, „Технополис“, „Български пощи“.

Цените на билетите са: регулярен еднодневен 55 лева, регулярен двудневен 85 лева, Golden circle еднодневен 70 лева, Golden circle двудневен 110 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *