Йорданова, ДБ: Най-големият провал на този парламент бе, че не сформира правителство

България

Най-големият провал на парламента беше, че не сформира правителство. Едно от най-безсмислените неща беше изменянето на Изборния кодекс. , Това заяви депутатът от „Демократична България“ Надежда Йорданова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Тя отново отбеляза, че измененията в Изборния кодекс са противоконституционни и затова с представители на „Продължаваме промяната“ са подали жалба в Конституционния съд. 

Йорданова все пак отчете, че парламентът е успял да свърши много положителни неща. 

„Военна помощ за Украйна, ограничаване на влиянието на Русия в България. Парламентът не позволи България да влезе в дългова спирала. Това е отношение към бъдещето ни, посочи Йораданова. 

Бившият правосъден министър смята, че явяването на изборите заедно с „Продължаваме промяната“ е добър вариант да се създаде едно демократично и реформаторско правителство.

Христо Иванов: Парламентарната република е на трупчета, тряба да стигнем до споделянето на властта

Тя каза, че разговорите между двете партии са съсредоточени основно върху политически проекти. 

„В разговорите, които водим, отличаваме и нашите различия. Има разлики между нас. Имахме съществени различия в гласуването за бюджета. Това са важни отлики, които ние трябва да отчетем, за да не се превърнат в препъни камък към реализирането на правителство“, обясни тя.

Надежда Йорданова прогнозира тежка предизборна кампания. Тя подчерта, че съдебната реформа остава на най-високо място в дневния ред. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *