От утре до края на седмицата аптеката при бившите „Зърнени храни“ с нощно гише, Благоевград ще има дежурни фармацевтични обекти целогодишно

ТОП НОВИНИ

Нощните дежурства на аптеки на територията на община Благоевград ще бъдат възстановени от утре, 01 февруари. Фармацевтичните обекти, които ще обслужват клиенти в малки часове на денонощието ще работят на ротационен принцип, по предварително изготвен график, който ще бъде оповестяван своевременно от Община Благоевград по няколкоразлични начини, с цяла информираност на жителите.

За периода 01. 02.2023 г. – 05.02.2023 г. (включително) ще има открито нощно гише при аптеката, намираща се на бул. „Васил Левски“ № 38 (под кръстовището с кръгово движение до бившите „Зърнени храни“).

В понеделник ще бъде обявен и адресът на обекта, който ще работи през нощните часове на следващата седмица.Жителите и гостите на Благоевград ще могат да се информират за графика, ведно с адреса на дежурните обекти, чрез сайта на Община Благоевград (секция „Денонощна аптека“ –

http://www.blgmun.com/cat10/Apteka/ ), където ще бъдат публикувани дежурствата. Постоянна информация ще има и на електронното табло, което се намира на фасадата на Общинска администрация. Справка ще може да бъде направена и на денонощните телефонни линии в Община Благоевград – 073/88 44 06 и 073/88 44 34. На видно място на аптеките също ще бъде закачен съответният график.След няколкогодишно прекъсване, дежурствата в аптеките на територията на община Благоевград се възобновяват в резултат на съвместни усилия от страната на кмета в Благоевград Илко Стоянов, Регионалната фармацевтична колегия и фармацевти, собственици на аптеки.

Разходете по дежурствата на фармацевтите за малките часове на денонощието ще бъдат за сметка на Общината, съгласно взетото решение от ОбС, направено като предложение от кмета Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *