Политическите реакции след връщането на третия мандат

България ПОЛИТИКА

След връщане на последния неизпълнен мандат депутатите са с нагласа да отидат на избори възможно най-бързо като посочват като дата втори април. Крайното решение е на президента Румен Радев.

Какви са нагласите на депутатите за работата през последните дни на 48-ото Народно събрание и какви са очакванията им за предстоящите парламентарни избори?

БСП върна неизпълнен третия мандат, Радев ще обяви дата за изборите след разговор с ЦИК

Венеция Ангова, ПГ на „Продължаваме Промяната“:

„Това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата. Ние отстояваме принципите си, знаете ги много добре – да върнем важната тема – темата за антикорупцията, въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да можем наистина да осъществим дневния ред на България.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС:

„Ще ходим на поредните ненужни предсрочни парламентарни избори. В тази ситуация каквито и дългосрочни политики и велики гениални задачи да решаваме, нищо няма да оправим за тези два-три дена“.

Костадин Костадинов, председател на „Възраждане“:

„Както виждате Народното събрание приема единствено и само решения под чужд натиск и под чужда диктовка. Колкото по-скоро се разпусне това Народно събрание, толкова по-добре и аз не мога да разбера мотивите на президента Радев да продължава да бави този свой указ“.

Кристиан Вигенин, депутат от ПГ на БСП:

„Колкото по-бързо имаме нов парламент, който може да излъчи редовно правителство, толкова по-добре и по отношение на вътрешната политика и по отношение на външната“.

Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“:

Има два приоритета – единият е механизмът за разследване на главния прокурор, другият е поне част от законите, свързани с еврозоната, да бъдат приети – по-специално – измененията в кодекса за застраховането. И двете неща, при наличие на воля, могат да се приемат до втори.

Георги Самандов, депутат от ПГ на „Български възход“:

„Трябва да се приемат максимално много закони по Плана за възстановяване и устойчивост и също така да се имплементира в българското законодателство регламент 1854, който прехвърля свръхприходите от производителите към домакинствата, малкия и среден бизнес“.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *