Борисов се притеснява от репресии срещу младежката организация на ГЕРБ

България ПОЛИТИКА

В ГЕРБ са притеснени от евентуални репресии срещу младежката организация на партията. Това обяви на среща с актива в Търговище лидерът на формацията Бойко Борисов.

Повод за думите му станаха изявления на управляващите. Вчера премиерът Кирил Петков обвини младежите на ГЕРБ, че са предизвикали паниката около цените на горивата, а вицепремиерът Асен Василев напомни, че Наказателният кодекс предвижда 5 години затвор за това.

„От казаното вчера от Кирил Петков и Асен Василев и установих по безспорен начин, че в България има две партии – ГЕРБ и младежкия ГЕРБ. Нашите младежи се оказаха по силни от тях, сиреч може да променим промяната с нашите младежи. Това показва какво им е мисленето, да излезеш и да заплашиш деца с пет години затвор. И сега съм казал – излизате в нелегалност, ставате като РЕМС едно време, нелегална организация за борба срещу фашистите. Те проповядват фашизъм в момента“, каза Борисов.

Ако ГЕРБ управляваше в момента, цените на горивата нямаше да бъдат горивата толкова високи, каза още Борисов. Според него е трябвало да се освободят количества от държавния резерв, за да се държат цените на нива от 2 лева. Като пример той посочи Германия, където държавата се е намесила, за да регулира пазара.

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите в некомпетентност и предупреди, че заради тяхната политика България е заплашена от наказателна процедура заради свърхдефицит.

„Те не стига, че не могат да управляват, не стига, че управляват грешно…, но и ни задължават така, че Комисията ще ни наложи тази процедура.“

За политическото разделение в страната Борисов обвини президента Румен Радев

„Това е политиката на Радев. След като изчегъртаха ГЕРБ, изчегъртаха системните партии, разцепи БСП на две и сега със Стефан Янев… битката там ще е много голяма. На практика няма системни партии извън ГЕРБ и младежкият ГЕРБ. Оттук насетне не виждам как тази омраза между хората ще се реши“./БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *