Радев: Ще обявя решението си за третия мандат в срок, парламентът се дави в предизборно говорене

България ПОЛИТИКА

Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория. Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като стана ясно, че депутатите са отхвърлили декларацията на „Продължаваме промяната“ с управленски приоритети.

Депутатите отхвърлиха декларацията с приоритети за управление на „Продължаваме промяната“

„Тази декларация беше един опит на ПП да се потърси по-широка подкрепа. По-важното за мен е, че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене“, коментира той.

Президентът участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. „Свети Александър Невски“. Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

„Надявам се, че ще се прояви разум да има една систематичност и дългосрочна стратегия за развитие на въоръжените сили. Най-важният елемент в националната сигуност са хората – нека не го забравяме“, подчерта президентът.

По думите му бойната ни авиация е „под санитарния минимум“ и докато окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат много години.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *