Настимир Ананиев: Борисов не желае редовно правителство, иска да отива на избори

България ПОЛИТИКА

„Продължаваме промяната“ поставихме на масата националните приоритети, дръпнахме назад тяснопартийните интереси и тяснопартийното его, каза в „Денят започва“ депутатът от ПГ на ПП Настимир Ананиев по повод предложената декларация с приоритети на ПП, които вчера получиха втори мандат за съставяне на правителство.

Ананиев заяви, че това, което предлагат в декларацията е дневният ред на българското общество – това искат българските граждани и бизнес.

Смята обаче, че Бойко Борисов и ГЕРБ искат да се отива на избори.

„Моето усещане е, че Бойко Борисов иска да отива на избори. Той не желае да има редовно правителство. Той си прокара промените в Изборното законодателство. Едно предложение на БСП за връщане на хартиената бюлетина се оказа 40 параграфа, внесени от ГЕРБ за убиването на машините. Ще имаме изцяло хартиеното гласуване и това е начинът за завръщане обратно чрез манипулации на изборния вот на ГЕРБ и цялата хартиена коалиция“, каза Ананиев.

Заяви, че за ПП има други приоритети, като например върховенство на правото и законността. Каза, че например няма нито една магистрала, която да е построена законно и да е безопасна.

„Аз не искам да има надрусани бабаити, които да газят хората по пътищата, а след това полицаи да им носят стълба, за да си влязат в къщи. Не иска конгресмен от Америка да ми казва, че главният прокурор Иван Гешев е заплаха за риска на Европа и НАТО. Хората трябва да избират. Имаме две Българии, от които трябва да избират и къде да живеят – дали в тази на промяната, или в тази на триадата – имаме Борисов, Пеевски и Гешев „, каза Ананиев.

Другото в декларацията на ПП е борбата с неравенствата, каза той.

„Искаме минималната работна заплата да е 50% от средната. В декларацията сме сложили конкретни срокове. Показваме отговорно поведение“, каза той.

Ананиев призова да не се отписва втория мандат./bnt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *