Блинкен: Украйна може да спечели войната с Русия

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви, че Украйна може да спечели войната с Русия, съобщи БНТ, цитирайки BBC.

По думите на Блинкен поражението на Украйна не е неизбежно и оцени високо твърдостта на украинския народ.

Ако Москва се опита да свали правителството и наложи свой режим, 45 милиона украинци ще го отхвърлят по един или друг начин, посочи Блинкен. Според него войната не върви съгласно плановете на руския президент, а съпротивата на украинските сили продължава да възпрепятства руското настъпление. Антъни Блинкен днес пристига на посещение в Полша.

Междувременно стана ясно, че американският вицепрезидент Камала Харис ще посети между 9 и 11 март Полша и Румъния. Обиколката е израз на подкрепата към Украйна и източния фланг на НАТО на фона на руската инвазия.

Междувременно френски военни и бронирани коли от Силите за отговор на НАТО пристигнаха в Румъния като част от укрепването на източния фланг. В неделя френският министър на отбраната Флоранс Парли отива в Румъния за среща с военния контингент. Тя съобщи, че в небето на нашата съседка ще извършат полети самолети от самолетоносача Шарл де Гол, който е край бреговете на Кипър./monitor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *