Борис Джонсън: Убеден съм, че Путин ще загуби войната

СВЯТ

Бившият британски премиер Борис Джонсън заяви в кратък виедеоклип, споделен в туитър, че е убеден повече от всякога, че Владимир Путин ще загуби войната в Украйна.

В своеобразно кратко новогодишно обръщение Борис Джонсън каза, че е убеден, че нещата ще се развият по-добре през новата 2023 година.

„Ето моята прогноза: Инфлацията ще продължава да спада. Китай ще се възстанови от Омикрон. Путин ще загуби в Украйна. А като цяло 2023 ще бъде по-добра от 2022 г.“, посочи бившият премиер.

Джонсън не спомена нищо за напускането му на Даунинг стрийт, но изрази пълна увереност, че руският президент ще бъде победен в Украйна и украинският народ ще постигне целта си да живее в една свободна, суверенна и независима държава.

Междувременно днес Великобритания прекрати всякакъв внос на руски втечнен газ. Съобщението е на министерството на външните работи и в него се допълва, че Обединеното кралство „спира финансирането на незаконната война на Путин и подкрепя страните по света, за да намалят собствената си зависимост от руски газ“./труд бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *