Продължава издирването на 69-годишния мъж, който изчезна в района на вр. Вихрен

БАНСКО РЕГИОН ТОП НОВИНИ

Рано тази сутрин Планинската спасителна служба поднови акцията по издирването на 69-годишният турист, който изчезна в Пирин.

Изчезналият мъж е опитен планинар и онзи ден е тръгнал сам в планината с добра екипировка. За последно се чува с близките си онзи ден и им казва, че е в района на връх Вихрен, от няма връзка с него.

Тази сутрин петима души от ПСС – Банско тръгнаха на издирвателна акция към върха. Районът ще бъде претърсен по три маршрута.

„Сведенията за него са, че е много добре подготвен и много добре екипиран, но какво се е случило с него, дано да разберем до довечера. Локализирано е мястото. Някъде към връх Вихрен се е обадил завчера към 5 и 10 часа, и е казал че е на 10-ина минути под връх Вихрен, така че момчетата ще проверят този район. Периметърът е доста голям. Има надежда, след като е добре екипиран и много добре подготвен, нещата да се развият благоприятно“, заяви Методи Баненски, дежурен в ПСС – Банско.

От Планинската спасителна служба призовават туристите да не тръгват сами на поход, или ако го направят – да информират близките си за точния маршрут, по който смятат да поемат./бнт, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *