Състезатели на ски клуб „Юлен“ с подиуми в Румъния

БАНСКО СПОРТ

Юношеският национален отбор по ски алпийски дисциплини взе участие в стартовете от календара на ФИС в Пояна Брашов – Румъния. В състава на отбора бяха включени четирима състезателите на ски клуб „Юлен“: Юлия и Калин Златкови, Иван Главчев и Борислав Хаджистоянов.

Румънския курорт всяка година събира елитни скиори както от страната, така и от чужбина. Тази година 10 страни изпратиха своите отбори да се борят за челните места в гигантския слалом и слалома.

Постиженията на нашите състезатели са: две първи места на слалома и второ и трето място на гигантския слалом за Юлия Златкова, а брат й Калин зае второ и четвърто място в слалома и трето място в гигантския слалом. Въпреки, че не успяха да се преборят за медали Борислав Хаджистоянов и Иван Главчев подобриха значително позициите си в ранклистата на Международната федерация по ски (ФИС) и в двете дисциплини. След тях към румънския ски курорт Пояна Брашов отпътуваха техните съотборници във възрастовата група U14-U16.

Отборът на ски клуб „Юлен“ беше в състав от три момичета и три момчета. Поради тежките метеорологични условия и натрупалия пресен сняг състезателите се състезаваха само в провелият се на първи март слалом.

Момичетата на ски клуба се представиха блестящо, като в каегория U14 Елена Главчева се качи на подиума с трето място, Лъчезара Пиришанчина се нареди на престижното пето място, а в категория U16 – Станислава Слаева се класира осма.За купа „Пояна Брашов“ традиционно вече няколко години ски клуб „Юлен“ изпраща най-добрите си състезатели, които показват своята отлична подготовка и конкурентоспособност в световния детски елит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *