Скандал във Великобритания: Премиерът Сунак попита бездомник дали работи в бизнеса

СВЯТ

Британският премиер Риши Сунак бе подложен на критики снощи, че изглежда не разбира обикновените хора, тъй като попита бездомник на благотворителна акция дали „работи в бизнеса“ и дали иска да работи във финансовата индустрия, предаде Ройтерс.

Сунак, който e бивш банкер от „Голдман Сакс“ (Goldman Sachs) и е един от най-богатите хора във Великобритания, сервирал закуска в приют за бездомни в Лондон в петък, когато започнал да разговаря с мъж, който се представил като Дийн.

„Работите ли в сферата на бизнеса?“, попитал премиерът мъжа в един момент по време на разговора, докато му подавал чиния с наденички, тост и яйца.

„Не, аз съм бездомник. Всъщност аз съм бездомник“, отговорил мъжът.

Анджела Рейнър, заместник-председател на опозиционната Лейбъристка партия, публикува в „Туитър“ клип с кадри от случилото се и го нарече „мъчителен“ за гледане.

Сунак пое властта през октомври и стана най-богатият обитател на „Даунинг стрийт“ номер 10 в момент, когато страната се бори с криза на разходите за живот.

Британският премиер сервира пуйка на натовски войници в Естония

Неловката му размяна на реплики с бездомника започнала, когато мъжът попитал Сунак дали „разрешава проблемите на икономиката“.

Когато след това бездомникът казал, че се интересува от бизнес и финанси, Сунак отговорил, че и той е работил в сферата на финансите, преди да попита: „Това дали е нещо, с което бихте искали да се занимавате?“.

„Да, не бих имал нищо против“, отговорил Дийн. „Но първо искам да изкарам Коледа“, добавил мъжът.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *