Зеленски назначи нов украински посланик в София

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Това става ясно от Указ на президента

Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас. Това става ясно от Указ, публикуван на официалния сайт на държавния глава. Начело на украинската дипломатическа мисия в София вече ще бъде Олеся Илашчук. Досега поста заемаше Виталий Москаленко.

Това не е единствената смяна на украински посланик по света. Така, например, с поста си се разделя ръководителят на мисията в Латвия. Освен това страната има нови дипломатически представители в Обединените арабски емирства и Бахрейн, както и в Перу.

В традиционното си вечерно послание Володимир Зеленски съобщи, че е провел важна годишна среща с посланиците на Украйна и целият дипломатически корпус на страната е получил задачи за следващата година. 

Държавният глава иска да бъде засилено сътрудничеството с традиционните партньори на страната, така че „следващата година наистина да бъде решаваща в тази война и Украйна да постигне всичките си цели”.

„Подготвяме се да модернизираме дипломатическата служба, ще укрепим украинските посолства”, допълни Зеленски./нова тв, архив бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *