Радостин Василев: Ще предложим политическо правителство

България ПОЛИТИКА

От доста време водим разговори с „Демократична България“ и обсъждаме да поемем риска с предлагане на правителство на малцинството, ще предложим политическо правителство, с лице, а не такова, в което не познаваме половината от участниците в кабинета. Президентът трябва да даде време, имаме готовност, доста хора биха били добри кандидат-премиери. Практиката показва, че по-голямата политическа сила предлага министър-председателят, заяви Радостин Василев депутат от ПГ на „Продължаваме промяната„.

„Ще искаме гаранции от всички парламентарно представени групи в 4 направления – социални пакети, намаляване на административната тежест, съдебната реформа и Изборният кодекс, който е крайъгълен камък. „Продължаваме промяната“ ще разчита на подкрепа на тези 4 приоритети“, допълни Радостин Василев.

Лорер разкри кога ще обявят кандидата си за премиер

По думите му ветото на президента върху Изборния кодекс трябва да бъде подкрепено. Румен Радев е защитник на машината, на това да няма подменен вот, отбеляза Радостин Василев.

Оцени като предвидено предизвестен провал проектокабинетът „Габровски“.

„Не го подкрепихме, защото е кабинет на ГЕРБ. ГЕРБ са в невъзможност да съставят правителство“, добави Радостин Василев. Той коментира действията на предложения за енергиен министър Николай Павлов.

„Николай Павлов е извън голяма скоба, не го приемаме като реална кандидатура за министър, недопустимо е да говори по този начин. Действително е нанесъл такива щети на държавата, за които говори Кирил Петков“, заяви Радостин Василев./Новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *