Лорер разкри кога ще обявят кандидата си за премиер

България ПОЛИТИКА

„Много скоро ще обявим кой е нашият кандидат за премиер, нужно е отдръпване на ключовите политически фигури“. Това заяви в ефира на „Тази сутрин“ по БТВ Даниел Лорер от „Продължаваме промяната„.

ГЕРБ разбраха, че техните политически лица не са желани в България и затова предложиха така нареченото експертно правителство. Номинацията за министър на енергетиката Николай Павлов беше стряскаща, а той защитавал интересите на „Газпром“, добави Лорер.

ПП и ДБ не са спирали да си говорят в парламента, но битката за Изборния кодекс ще бъде само от тях, спрямо другите партии, които искат да върнат хартиената бюлетина.

Христо Иванов: Кандидатът за министър-председател трябва да е излъчен от ПП

Даниел Лорер уточни, че ПП готори активно само с ДБ за съставяне на правителство с втория мандат. Той се съмнява, че ГЕРБ ще гласуват „за“ един евентуален проектокабинета с втората папка.

ПП предстои да види дали за БСП е по-важен Изборният кодекс или бъдещето на България.

Ветото върху Изборния кодекс е възможност за „Хартиената коалиция“ да размислят кое е най-добро за България и е важно тази възможност да не се пропилява – БСП например да размислят, смята Лорер./новини.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *