Депутатите се събират на извънредно заседание

България ПОЛИТИКА

Депутатите се събират на извънредно заседание в Народното събрание.

Те ще изслушат регионалния министър Иван Шишков за напредъка на строителството на трансевропейския транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на България. Очаква се след неколкократно отлагане заради дългите заседания миналата седмица да се проведе и парламентарния контрол.

Днес ДПС трябва да заявят официалната си позиция относно проектокабинета, който беше предложен от номинирания за премиер с първия мандат Николай Габровски. Остава без категоричен отговор засега въпросът за възможността за съставяне на правителство с този парламент.

Повечето от политическите партии остават без промяна в позицията си. От „Продължаваме промяната“ препотвърдиха, че няма да подкрепят предложеното правителство. От „Възраждане“ не променят позицията си и остават „против“. „БСП за България“ също са „против“, а от „Демократична България“ отказват коментар, но до момента твърдата им позиция е че няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ.

От „Български възход“ потвърдиха позицията си, че на България й е необходимо правителство и ще направят каквото зависи от тях, за да има такова, но при предварително ясни условия и правила и ще обявят позицията си след коалиционен съвет на партията. Гласуването в пленарната зала се очаква да е още утре./бнт, сн: архив новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *