Ръководилият издирването на Александър полицай: Работата по случая не е приключила

ТОП НОВИНИ

По думите на Ангел Папалезов тепърва предстои разследване

Работата по случая не е приключила с намирането на детето, тепърва предстоят още много действия да се извършват от полиция, разследващи, прокурори и експерти. Ако се придобият данни за каквито и да е престъпления, ще се разследват. Това увери Ангел Папалезов, ръководилият издирването от „Криминална полиция”, ГДНП.

На брифинг говорителят на Окръжна прокуратура – Перник Албена Стоилова обяви, че се проверяват всички версии за изчезването на детето, включително държането му някъде против волята му. По думите й Александър е намерен със същите дрехи, които баща му е описал. 

Радослав Шарков е полицай от сектор „Издирване”. Той си спомня облекчението, което изпитал, когато разбрал, че 12-годишният Александър е открит жив.

Доброволци, полиция и планински спасители в продължение на  9 дни издирваха детето. След 216 часа неуморно търсене – в събота следобед добрата вест дойде от Перник – 12-годишният Александър, който се изгуби, беше открит жив и здрав от парапланеристи. Така безпрецедентна акция, в която се включиха хиляди доброволци и огромен ресурс на държавата – приключи успешно и с щастлив край./нова тв, сн: стопкадър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *