Поредно безумие на пътя: Дете пуши и шофира с над 140 км/ч на околовръстен път(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

На всичкото отгоре и шофьорът и пасажерът са без предпазни колани.

Поредният последовател на малкия Фончо, подкара кола по пътищата у нас. Макар и непълнолетен зад волана, тийнейджърът е запалил цигара и шофира с една ръка на фона на поп фолк ритми. От клипа не става ясно в кой край на България се развива безумното действие, но едно е ясно – то е изцяло в разрез със закона.

Момчето не притежава необходимата правоспособност за управлява МПС, предвид крехката си възраст, но явно законите не плашат младежите, тъй като са публикували видео от безумната си проява в социалната мрежа фейсбук.

На него се вижда как момчето шофира с над 140 км/ч по околовръстен път, а друг младеж, който стои на пасажерската седалка заснема действията на другарчето си. На всичкото отгоре и шофьорът и пасажерът са без предпазни колани.

Вероятността да убие невинен човек чрез безотговорните си действия е много голяма. Друг е въпросът дали тийнейджърите осъзнават опасността от действията си.

Припомняме, че след скандалния клип на Фончо „тариката“ от Пещера, семейството му се сдоби със солен акт по Закона за движение по пътищата, след като 10-годишното дете бе заснето от баба си да шофира. Освен това срещу бащата му бе образувана преписка.

Историята на малкия Фончо – с продължение! Разследват дядо му, социалните поемат случая

Само преди дни 14-годишно дете загина след като бе пометено от пиян и надрусан шофьор, който избяга от мястото на инцидента. След поредния фатален инцидент със загинало дете на пътя, главния прокурор Иван Гешев направи изявление по повод войната по пътищата.

„Какво още трябва да се случи, за да разберем, че трябва да спрем да се раняваме и убиваме на пътя? Какво още чакаме, за да спрем войната на пътя? Нейните жертви са колкото при един локален военен конфликт?”, заяви Гешев, като допълни, че страната ни е водеща в ЕС в тази черна статистика.

Според него смъртните случаи по пътищата в страната ни не са приоритет и заяви, че е било важно в рамките на дни да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура, защото може би сме единствената страна в ЕС, в която няма организирана престъпност.

„Това бързане, което вероятно ще е от полза на престъпността, е обяснимо. Но е необяснимо, че не се бърза, когато всекидневно по пътищата ни умират хора. Не само политиците и институциите, но и всички ние като общество трябва да сме активни. Защото всеки живот е безценен, а вече с години необходимото не се прави. Това е животът на всеки един от нас, на близките ни, на децата ни”, завършва главният прокурор.

Въпреки рискът и възможните последствия от подобно безотговорно отношение на родители, оказва се, че последователите на Фончо не са никак малко. Системно можем да видим клипове, разпространени в социалните мрежи на подобни прояви./trafficnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *