Нинова след консултациите: Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане“

България ПОЛИТИКА

Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. Ако ПП ни поканят, ще участваме във втория. Няма да подкрепим мандат на ДПС и „Възраждане“, ако третият е при тях, в зависимост от това на кого президентът го връчи, ще се съберем на консултации. Това заяви Корнелия Нинова, след като президентът Румен Радев проведе консултации с „БСП за България“.

БСП смятат, че може да има правителство, но че реалните преговори между партиите ще започнат след връчването на първия мандат.

С президента доуточнихме някои детайли по важните за нас теми, особено разговора за бюджета. Президентът увери, че служебният кабинет ще помисли, за увеличаване на минималната работна заплата на 850 лв. Вероятно ще трябва да мине през бюджет, но това го отчитаме като добър резултат от срещата.

Държавният глава се среща с всички парламентарно представени партии, преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство. Целта на консултации е, по думите му – да се търсят допирни точки и да се направи всичко възможно за създаване на редовен кабинет. Румен Радев вече проведе такива срещи с ГЕРБ-СДС, „Продължаваме Промяната“, ДПС и „Възраждане“./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *