След катастрофата при с. Пастра под медицинско наблюдение са оставени 11 души, сред които и чужденци

ТОП НОВИНИ

Общо 11 души, сред които и чужди граждани, са настанени в здравни заведения в Благоевград след катастрофата при с.Пастра, община Рила, днес на обяд, съобщиха от полицията в Кюстендил. Инцидентът стана на заледен и усоен участък, където челно са се ударили туристически бус и джип.

Инцидентът е станал при десен завой, при който джипът, пътуващ от Рилския манастир за град Рила, е навлязъл в лентата на буса, движещ се в посока Рилския манастир. В автобуса с чуждите граждани са пътували такива от Италия, Испания, Еквадор, Германия, Англия, казаха за БТА от Спешния център в Благоевград.

Пострадалите са с порезни рани, а водачът на джипа, участвал в произшествието, е със счупени ключица и крак. Екипите на Спешните центрове в Благоевград и Рила са извозили пациентите за прегледи, а десет души са настанени в двете спешни приемни отделения в Благоевград, където ще останат за допълнителни изследвания. На този етап няма опасност за живота на пострадалите, те са с различни контузии, оплаквания от болки в главата, комоцио, наранявания на крайници. Предстои да се направят допълнителни изследвания, каза за БТА д-р Атанасов от Спешния център в Благоевград.

Пътят беше затворен за два часа за движение на моторно-превозни средства, но вече е отворен, уточниха от ОДМВР-Кюстендил. Оттам посочиха още, че пробите за алкохол и наркотици и на двамата шофьори са отрицателни./бта,сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *