Три са вариантите за изчезването на Александър, според криминален психолог

ТОП НОВИНИ

За да изчезне едно дете има три варианта – два от тях са свързани с насилствено престъпление, а третият – нещастен случай. Не съм оптимист, че детето ще бъде намерено живо“. Това заяви пред бТВ криминалният психолог Тодор Тодоров.

„Важно е хората, които последни са били с детето да дадат обстойни показания, които да бъдат проверени. Много е важно да е 100% ясно, че това, което се казва, че се е случило – то да се е случило“, подчерта той.

Криминалист е притеснен от обясненията на бащата на изчезналия Сашко

Според него всички доброволци трябва да имат добра координация и обясни, че едни и също места трябва да се проверяват всеки ден.

Доброволец за Александър: Детето не е агресивно

„При положение, че вече пет дни в недобро време Александър го няма – не съм оптимист за успешното намиране на детето живо“, коментира криминалният психолог.

Тодоров допълни, че при повечето случаи на изчезнали хора, по които е работил, е ставало дума за убийство.

„Ролята на криминалния психолог е важна, защото след като се изучи поведението, може да се определи степента на рисковост и кой може да има общо с изчезването. По обективен начин трябва да се разбере последните, с които е имал контакт, доколко дават достоверна информация във връзка с изчезването“, обясни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *