Борисов: Готов съм да се срещна с Кирил Петков и Асен Василев

ТОП НОВИНИ

Ние можем да направим кабинет с първия мандат, но той няма да е устойчив, няма да ни представи еднозначно пред обществото, а напрежението ще продължи да расте. Благодарим на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата. Това заяви пред БТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Да не говорим за първи, втори или трети мандат. Вече имаме една много добра коалиция, виждаме гласуванията в НС – по линия на РС Македония, НАТО, военната помощ за Украйна и еврото. Българите са „за“ двата съюза – за ЕС и НАТО. 175 „за“ военната помощ за Украйна. Стабилно мнозинство от 4 партии. Ако продължим да работим така, „Промяната“ как ще обясни, защо разваляме парламента?! 

Първата фалшива новина е, че искаме да се махат машините. Не, машините остават в пълния си обем, но добавяме и хартиената бюлетина. Всеки гражданин, който иска да гласува на машините на Мадуро, може да го прави. Излезе надпис, че дневникът е подправен. Факт е, че в нито една европейска страна не се гласува на машини. Едно от предложението ни е разписките от машините да се подпечатват и отново да се пускат в кутия. Сега ако искаме да обжалваме изборите, как ще ги обжалваме? Един чувал с флашки! 

Ако „Промяната“ не подкрепят мандата ни и ние няма да подкрепим втория мандат. Всичко, освен сформиране на редовен кабинет и работещ парламент, е катастрофа. За това настоява народът!

За две години Асен Василев подготви четири бюджета. Затова ние казваме – ще ви подкрепим декларацията.

Борисов: С ПП коалиция няма да направим, Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност

Готов съм да се срещна с Кирил Петков и Асен Василев. Но лидерска среща има смисъл, когато преговорните групи са постигнали съгласие за държавния бюджет и важните за хората политики. Ако на изборите народът ни беше дал над 100 депутати, веднага щяхме да съставим кабинет и да поемем отговорността за управлението на държавата.

Какво е в моята душа е без никакво значение. Всички ме питат защо съм толкова добронамерен. Защото хората трябва да изкарат в състояние на война зимата по-спокойно. Да, това са компромиси. Толкова искам да нямам конкуренция в никоя партия. Защо да се оттегля?! По-опитен човек, в момента, от мен няма! Мога да ръководя най-добре от всички, това е доказано във времето. 

Готови сме с кабинет – имаме прекрасни експерти. Няма да съм номинацията за премиер. Най-лесно ще има трети мандат с „Български възход“, но и това няма да е устойчиво. 

Защо министър Росен Христов направи политическа атака срещу „Промяната“? Вчера министърът заяви, че Кирил Петков е купувал руски газ с 30% по-скъпо. 

НСИ категорично показва, че милиарди долари са изтекли за нефт и газ към Русия, въпреки санкциите. ПП са действали месеци наред в подкрепа на Руската федерация, докато са в коалиция с ДБ. Това е разкритие на служебния енергиен министър. Не го видях в новините – затова искаме оставката на Росен Христов. За да го чуят хората и в медиите.

Имаше някои гласувания, които ни озадачиха – много депутати не присъстваха в залата или гласуваха въздържали се, Асен Василев не подкрепи Ф-16.  

Оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев ще е акт след убийството на граничния полицай край Елхово. Ако той има малко доблест, ще каже от кого са наследени проблемите по границата. Две години никой не е ремонтирал или поддържал оградата по границата с Турция.

Искат от Радев бюджет, не му е работа. Само че Румен Радев не се е изморил от правене на служебни кабинети. 

Ние сме за всеобхватна правосъдна реформа, в Правна комисия подкрепихме предложенията на ПП за съдебната реформа, а те избягаха от комисията. Нормално ли е тези, които се махнаха от закона за КПКОНПИ да избягат от Правна комисия?

Не съм се чувал с Иван Гешев и Румен Радев от години.

Никога не съм имал кюлчета и пачки. Оказа се, че според френски банкер едната от сниманите банкноти е фалшива. Когато Кирил Петков и Лена Бориславова отговорят за тях, ще кажа за снимките. Години съм живял с банкерка, ако имах пари от ИПОН, парите ми щяха да са при нея и няма да са фалшиви. Този, който записа Кирил Петков и Лена с парапета, сигурно е записвал и мен. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *