Гълъб Донев: Всяка неточна дума за границата ни е изстрел към авторитета на България

България ПОЛИТИКА

С едноминутно мълчание в памет на младши инспектор Петър Бъчваров започна заседанието на Министерския съвет.

Служебният министър-председател Гълъб Донев изказа искрени съболезнования към семейството, близките и колегите на убития граничар и изтъкна, че държавата ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър и живота на българските мъже и жени, които охраняват границата.

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ПОЛИЦАЙ НА ГРАНИЦАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Гълъб Донев допълни, че служебното правителство носи своята отговорност за разрешаване на наследените кризи вече почти 100 дни и призова да не се правят опити за прехвърляне на отговорност.“Политическите изказвания за причините за убийството смущават със своята безпаметност. Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицай, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента – съставянето на редовно правителство и приемането на необходимите закони, е проява на неуважение към българските граждани.

Когато говорим за сигурността на българската граница, говорим всъщност за националната сигурност и суверенитета на българската държава. Всяка неточна дума за границата ни е изстрел към авторитета на България“, заяви служебният премиер Гълъб Донев./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *