Румен Радев за убития полицай: Безпрецедентен случай, да се извика за обяснения посланикът на Турция

ТОП НОВИНИ

Президентът Румен Радев определи убийството на българския граничен полицай като безпрецедентен случай, при който от територията на съседна държава се стреля по български униформен.

Държавният глава очаква Министерството на външните работи да извика за обяснение турския посланик, а случаят да бъде изяснен чрез съвместно разследване на двете държави.

„Да поискаме обяснение, да поискаме и пълно разследване – дори съвместно такова, но този случай категорично трябва да бъде установен. Да са ясни причините, да е ясен виновника, да има възмездие, да има и необходимите предприети мерки“, настоя държавният глава от Египет, който е на посещение там за участие в 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27.

По повод консултациите за съставяне на правителство, Румен Радев съобщи, че още утре ще покани ПГ на „Възраждане“ за среща. 

„Надявам се, че партиите изпълняват това допълнително дадено време предвид необходимостта от редовно правителство възможно най-скоро. Очаквам това да бъде оценено, диалогът да бъде възстановен, и да има конструктивни преговори между партиите, допълни Радев. Нека не стигаме до хипотеза за избори през януари или февруари“, призова още президентът./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *