Нов пожар на ферибота „Юрофери Олимпия“

БАЛАКАНИТЕ ЕВРОПА

За нов пожар, възникнал на ферибота „Юрофери Олимпия“, горял край остров Корфу в Йонийско море, съобщава гръцката телевизия ЕРТ.

Според информацията пожарът не е голям, но от вътрешността на кораба излиза пушек.

След много усилия в последните дни вратите на ферибота бяха отворени, за да бъдат преместени изгорелите превозни средства. Влезлият кислород обаче вероятно е довел до възникването на ново огнище.

В момента пожарни екипи се опитват да потушат огъня. След това се предвижда проветряване на плавателния съд и продължаване на спасителните действия.

Корабът се запали на 18 февруари рано сутринта в района на остров Корфу. Фериботът извършваше курс между Гърция и Италия с 290 пътници и екипаж на борда.

В първите часове след инцидента повечето пътници бяха евакуирани. Други трима души, сред които един българин, бяха спасени в дните след пожара.

Единадесет души се водеха в неизвестност, седем от които българи.

Тяло на гръцки шофьор беше открито докато се провеждаше спасителна операция в района на Корфу. След като корабът беше изтеглен до пристанището Астакос, бяха открити още седем тела. В момента в неизвестност все още се водят трима души./nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *