Плевнелиев: ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ започват да си говорят

ТОП НОВИНИ

Следващата седмица ще имаме разговори пред камерите между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. Ние няма да присъстваме на тази среща, но тя ще се състои“,  съобщи в „Събуди се“ по Нова телевизия президентът в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.

Стана ясно, че Борисов няма да присъства на тези среща, тъй като още не се е стигнало до участие на лидерите.  

Той обяви, че контактната група си говори с всички, като обърна внимание, че преди няколко дни при изпращането на немския посланик е говорил час и половина с Кирил Петков, с Асен Василев, Даниел Лорер и Лена Бориславова. 

ие виждате, че контактната група започва да постига и резултати. Най-добронамерено аз благодарих, защото декларацията, която с д-р Паси подготвихме, вече постига резултати“, посочи Плевнелиев и уточни, че това се е видяло при гласуването за американските изтребители и за Еврозоната. 

 „Ние имаме нашите канали за комуникация с всички, те ни се доверяват“, каза още той. 

От своя страна Соломон Паси каза, че декларацията, която са предложили от контактната група, е всеобхватна и се базира на геополитическите интереси на света.

Една от големите причини да се захванем с тази „мисия невъзможна“ е, че за трети път в последните 33 г. националният ни живот се определя от геополитиката“, каза от своя страна бившият външен министър Соломон Паси.

Първите два пъти са били при падането на Берлинската стена и след атентатите в САЩ на 11 септември 2001 г.

Соломон Паси каза още, че България трябва да положи всички усилия да си върне територията около устието на река Камчия, която е „руски анклав с размерите на Ватикана“.

„Това е ахилесовата пета на България, заради която Путин може да реши да атакува нашата страна“, предупреди той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *