Президентът Румен Радев поздрави петричани за 110 години от Освобождението

България ПЕТРИЧ

Празнично шествие под надслов „Пътят на свободата“ измина разстоянието от сградата на Община Петрич до градски площад „Евтим Евтимов“.

С две изключителни като идея художествени композиции, подготвени от ЦПЛР – ОДК и възпитаници на ПГ „Пейо Яворов“, започна тържественото отбелязване на 110 години от освобождението на Петрич.

110 деца изпяха химна на България под съпровода на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски. Изпълнителите на ФФ „Хераклея“ изпяха песента, посветена на освободителя на Петрич – кап. Никола Парапанов.

Тържествената проверка-заря в Петрич беше приета лично от президента и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който поздрави лично петричани за празника днес.

Гости на честването бяха: Росен Желязков – зам.- предс. на 48 Народно събрание, народни представители в 48 Народно събрание, Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, областният управител Николай Шушков, кметове и председатели на Общински съвети на общини в област Благоевград, общински съветници, кметове на населени места в община Петрич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *