Решението за SCAPTO THERME AquaPark Bachinovo отива в съда

ТОП НОВИНИ

Областният управител на Благоевград Николай Шушков вкарва в Административен съд – Благоевград решението на Общински съвет Благоевград, с което бе дадено съгласие за поемането на дълг в размер на над 17 млн. лв. за реализирането SCAPTO THERME AquaPark Bachinovo.

Според областния управител решението, взето на извънредно заседание на местния парламент, проведено през месец септември, е незаконосъобразно и следва да бъде обявено за нищожно.

В своя официална позиция от Община Благоевград съобщиха (публикуваме позицията им без редакторска намеса):

„Както се очакваше, и както при всяко важно решение за община Благоевград, Областният управител обжалва решението, свързано с изграждане на Аквапарк с минерална вода и развитие на парк „Бачиново“, в Административен съд.

Това потвърждава казаното от кмета Илко Стоянов, че проектът става невъзможен, поради изтичане на всички срокове за европейско финансиране. Делото в съда ще бъде за неопределено към момента време.“

На този фон продължава и гражданската инициатива за събирането на подписи за провеждането на референдум, в рамките на който жителите на Благоевград трябва да кажат искат ли този проект да се случи или не. През вчерашния ден организаторите съобщиха, че вече са събрали 6 600 подписа и припомниха, че за обявяването на подписката за законна са необходими 9 115 подписа. Крайният срок за събирането на подписи е до 19 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *