Тригодишна условна присъда за шофьора на камион, прегазил 19-годишна студентка в Благоевград

ТОП НОВИНИ

Тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок наложи Окръжният съд в Благоевград на шофьора на камион, който преди пет години прегази 19-годишна студентка в Благоевград.

Тричленният съдебен състав призна 59-годишния мъж за виновен в това, че е нарушил правилата, регламентирани в закона и Правилника за движение по пътищата.

Шофьорът не е осигурил предимство на 19-годишната Фатиме, която е пресичала пешеходната пътека на ул. „Славянска“ непосредствено над студентското общежитие.

Освен това като водач, променящ посоката на движение – завой на ляво, не е намалил скоростта и не е спрял камиона при възникналата опасност, се посочва още в съдебното решение, което може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в София.

Тежкият инцидент, който отне живота на 19-годишното момиче от село Доганово, община Белица, стана на 12 декември 2017 година.

Фатиме беше първокурсничка във Факултета по здравни грижи и спорт, но така и не сбъдна мечтата си да стане медицинска сестра.

След трагедията нейни колеги и университетски преподаватели организираха мълчаливи бдения, поставяйки цветя на пешеходната пътека.

След поредица от протести на опасното кръстовище бяха поставени светофари./бнр, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *