Въоръжен нахлу в българския културен клуб в Охрид (ВИДЕО)

БАЛАКАНИТЕ ТОП НОВИНИ

Мъжът е македонски гражданин

Въоръжен нахлу в българския културен клуб в Охрид „Цар Борис III”, открит преди броени дни. Мъжът, който е македонски гражданин, е нанесъл щети по сградата – счупил табелата и витрини. Крещял „Българи фашисти“.

В момента на нападението в клуба били основателите му. Те не са се поддали на провокацията и не са отвърнали на агресията, съобщава NOVA. На мястото бързо дошли полицаи и спрели нападателя. Не е ясно дали той е задържан.

Скандираха „татари и фашисти” при откриването на българския клуб в Охрид (ВИДЕО)

Информацията за откриването на клуба миналата седмица отново разпали страстите в западната ни съседка. От опозиционната партия „Левица” призоваха за протест по време на откриването. такъв в действителност се състоя. Недоволни хвърляха яйца и камъни по сградата и скандираха: „Българи татари и фашисти”. Демонстрацията беше подкрепена лично от лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Мицев: Властите в РСМ са искали документи, че цар Борис и цар Симеон са били владетели на България

Часове преди откриването на клуба депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски съобщи, че незабавно ще внесе в парламента „проектозакон, забраняващ създаването и регистрирането на сдружения, които имат пряка връзка с Третия Райх и фашисткия режим”

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *