Кой ще защитава интересите на Благоевградска област в 48-то Народно събрание? (Прогноза на Новинарска агенция Е-79 нюз)

ТОП НОВИНИ

Резултатите от проведените парламентарни избори в Благоевградска област са 100 % ясни, след като от РИК – Благоевград приключиха напълно с обработката на СИК протоколите. Сумарните данни от вота дават възможност и за направата на прогнози – коя партия колко от 11-те мандата ще получи и евентуално кои ще бъдат депутатите от нашия регион в 48-то Народно събрание.

Според изчисленията, които направихме на база наличната информация разпределението на 11-те мандата изглежда така:

ГЕРБ – трима депутати, ДПС – двама, ПП – двама, Възраждане – един, БСП – един, Българския възход – един и ДБ – един.

А ето и кои според нас ще бъдат депутатите, които ще представляват 1-ви МИР в 48-то Народно събрание.

От ГЕРБ в парламента влизат водачът на листата Росен Желязков, безспорният рекордьор по преференции Стефан Апостолов, който е бил подкрепен от 7 357 гласоподаватели и кандидатът от Петрич Костадин Стойков, който е получил 4 163 преференции.

ДПС вкарват двама депутати от Пиринско. Това са Делян Пеевски и Халил Летифов.

Продължаваме промяната също получават две депутатски места, които ще бъдат заети от водача на листата Андрей Гюров и вторият в нея Владимир Табутов, които и до сега бяха народни представители от 1-ви МИР.

Цончо Ганев от Възраждане ще представлява Благоевградския регион в 48-то Народно събрание, а от БСП изпращат или Корнелия Нинова или Георги Михайлов, тъй като лидерът на левицата бе и водач на листата на столетницата в 25 МИР – София, така че не е ясно от кой район ще влезне.

Български възход изпращат в парламента Надежда Самарджиева, а Демократична България – Иван Димитров.

Правим уточнението, че това разпределение на мандатите не е окончателно и е възможно да претърпи промяна, като за 11-тия мандат от 1-ви МИР ще спорят ГЕРБ и ДБ. В единият вариант ГЕРБ ще изпратят още един депутат, а именно кандидатът им от Сандански – Георги Георгиев, а ДБ оставят без представител от Пиринско. Другият вариант е този, който описахме по – горе.

В крайна сметка всичко ще зависи от гласовете от чужбина и преразпределението на остатъците от многомандатните райони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *