Oбластният управител Н. Шушков върна решението на ОбС Благоевград за теглене на кредит от 17 млн. лв. за реновиране на парк Бачиново

ТОП НОВИНИ

Областният управител на област Благоевград Николай Шушков върна решението на ОбС Благоевград за теглене на кредит до 17 348 339 лв. за реновиране на парк Бачиново.

Със З А П О В Е Д № OA-AK-289 от 23.09.2022 г., Николай Шушков връща Решение № 332/16.09.2022 г. на Общински съвет – Благоевград, като незаконосъобразно, прието в противоречие с изискванията на чл.13 и следващите от Закона за общинския дълг. Не са спазени разпоредбите на Правилника за организация и дейността на Общински съвет Благоевград, касаещи разглеждането повторно на въпрос, който вече е решен с влязъл в сила административен акт.

Препис от Заповедта е връчена на председателя на Общински съвет Благоевград и на кмета на Община Благоевград.

Със съдържанието на Заповедта можете да се запознаете в ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ.

Както struma.bg писа, на 16 септември поемането на дългосрочния дълг бе входирано като предложение от 10 благоевградски съветници и подкрепено от общо 24-има местни парламентаристи, против гласуваха само 12.

Юристите на Областната администрация припомнят, че на сесията на 27. 05. 2022 г. самият кмет внесе същото предложение за теглене на кредита, но с 18 гласа „За“, 16 гласа „Против“ и 4-ма „Въздържали се“ то не бе прието. Това решение не бе върнато и на практика то е влязло в сила./струма бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *