19 производства за купуване на гласове са образувани след акции на МВР, проверките ще продължат до последно

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ' 22

Акции срещу търговията с гласове провежда МВР в цялата страна по предвапрително утвърден график от края на август насам. Към момента има образувани 19 досъдебни и бързи производства, свързани с нарушения на изборните права.

Получени са 99 сигнала като 75 от тях са свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, а другите са за административни нарушения, отчете главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Всички тези операции, които ще продължат да се извършват на територията на страната, имат за цел недопускане на купуването на гласове, осъществяване на корпоративен вот – в тази посока ще се насочат усилията на МВР до последния момент, включително и в изборния ден.“, увери главният секретар на МВР.

С цел недопускане изкривяване на вота днес се провеждат операции в районите на Стара Загора и Добрич, съвместно с НАП, БАБХ и други контролни органи. Правят се повсеместни проверки на заложни къщи, магазини, заведения, места на сборища на криминален контингент.

В рамките на акцията в Стара Загора към момента са образувани 8 досъдебни производства и са задържани 12 лица – за наркотици, управление след употреба на наркотици, кражби, както и 3-ма обявени за издирване.

В Добрич са образувани 9 досъдебни производства, 13 са арестувани за различни престъпления./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.