Проф. Радулов: Русия все още има много сериозна мрежа у нас

България ПОЛИТИКА СВЯТ

Това каза експертът по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР

В ефира на NOVA бившият главен секретар на МВР и експерт по национална сигурност проф. Николай Радулов коментира войната в Украйна и зачестилите случаи на трафик на хора у нас. По думите му външна заплаха за националната ни сигурност в момента няма.

„Мисля, че Русия все още има много сериозна мрежа в България. Тя не се изчерпва с няколко човека, които са заловени в конкретни връзки. Има партии, които са настроени проруски и се твърди, че се финансират от Русия. Ние виждаме как защитават връзката с енергийната система на Русия и част от изявленията и действията на Путин”, каза още проф. Радулов.

Според него технологично „Гранична полиция“ е способна да забележи всички мигранти, които нелегално се опитват да прекосят границата. „Мисля обаче, че в „Гранична полиция“ има хора, които покровителстват преминаването на мигранти”, заяви проф. Радулов. По думите му това се превръща в „епидемия“ и най-вероятно средствата на „Вътрешна сигурност” не са достатъчни.

В сектора има и други проблеми, допълни експертът по национална сигурност, визирайки корупцията и покровителстването на наркотрафика у нас. /нова тв, сн: стопкадър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *