Гърция регистрира огромни печалби от сватбен туризъм

БАЛАКАНИТЕ ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

Огромни печалби за Гърция от сватбен туризъм. Чужденци от цял свят плащат огромни суми, за да се оженят на гръцки остров на брега на морето.

Младоженци от Израел платиха един милион евро за сватбено тържество на остров Самос, съобщават организаторите. В последните години гръцките острови привличат чужденци от цял свят, които желаят и могат да си позволят да се оженят на гръцки остров. Вълната започна от китайците, после европейци, а сега пристигат от цял свят.

Кметове на няколко острова съобщават, че до края на годината има сватбени тържества на чужденци. Фирмите – организатори съобщават за много резервации и за следващата година.

На първо място сред предпочитанията са островите Санторини, Миконос, Родос, но модата „сватба в Гърция“ достигна и до Кефалония, Кос и Самос.

Сватбения туризъм силно подпомага местните производители. Организаторите работят по поръчка на клиента, като много от чужденците настояват за елементи от древната история на Гърция.

Младоженци от Индия това лято си поръчаха театрална постановка „Боговете на Олимп“, а разходите им за церемонията надхвърлиха 2 милиона евро, съобщиха от о-в Миконос./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *