Важно е да има диалог между институциите и те да си взаимодействат в името на българските граждани, каза главният прокурор Иван Гешев

България ПОЛИТИКА

За нас е изключително важно да има диалог между институциите и те да си взаимодействат в името на българските граждани, каза главният прокурор Иван Гешев Националния пресклуб на БТА. Той се срещна с представители на Института за пътна безопасност, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Моето разбиране е, че никоя институция не може да е силна сама, отбеляза Гешев. Няма как да се постигне постоянен сериозен ефект, ако няма координация, добави главният прокурор. 

Повечето проблеми пред българските граждани и общество, включително пътната безопасност, зависят от работата на много институции, смята Гешев. Според него крайният резултат, който гражданите очакват, е чувствително подобряване на пътния травматизъм и „тази война по българските пътища“. Той не може да се постигне от една институция, каза Гешев. Българската държава и институции са в дълг на българските граждани и общество изобщо за престъпността, смята главният прокурор. 

Пътната безопасност е елемент от националната сигурност. Повече от десет години сме най-опасната страна за движение в ЕС с малки изключения, има заплаха за националната ни сигурност, посочи председателят на УС на Института за пътна безопасност Богдан Милчев. Като причини той маркира политическата нестабилност, неглижиране от институциите като досаден служебен ангажимент на пътната безопасност, както и нарушената координация между тях. Институциите не си говорят помежду си и жертва сме хората, които се движим по тези пътища, допълни Милчев./бта, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *