Посланичката на Италия в България: Поставяме таван на цените, за да спре спекулацията

България ПОЛИТИКА СВЯТ

Решението на Русия да намали и спре количествата на газ създават големи проблеми и спекулация с цените в Италия. Вследствие в страната се опитват да намерят мерки за бизнеса и семействата, които да доведат до намаляване на цените. Най-важното решение, което е взето от премиера, е да се постави таван на цените и да се прекъсне тази спекулация. Това каза н.пр. Джузепина Дзара – посланик на Италия в България в ефира на БНТ.

По думите ѝ почти е готово предложението, което ще се гласува на събранието на министрите на енергетиката.

По отношение на участието на Италия в българската бойна група н.пр. Джузепина Дзара уточни, че Италия изпраща контингент като рамкова нация, която ще бъде използвана за възпиране на действията, които се случват на Източния фланг.

Марио Драги зове ЕС трябва да договори таван на цената на природния газ от Русия

Решението е взето през март след започването на военните действия на Русия срещу Украйна. Италия се придържа към всички взети мерки, каза тя.

„Това е отбранителна мярка, която следва решението за съставяне на други бойни групи в Унгария, Словакия, България и следва решението от 2014 г., според което трябва да се създадат 4 бойни групи в Полша и Балтийските страни“, каза посланик Дзара./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *