От 1 септември влизат в сила новите документи за градския транспорт в София

ТОП НОВИНИ

От 1 септември влизат в сила новите превозни документи за градския транспорт, които са приети и утвърдени от Столичния общински съвет.

Новите видове превозни документи дават повече възможности за придвижване с обществения транспорт. Те се предлагат от 1 септември на касите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), съобщиха от Столична община.

Всички превозни документи са достъпни онлайн и могат да бъдат зареждани на платформата: https://webportal.sofiatraffic.bg/ 

За учащи или работещи младежи на възраст до 26 години е предвидена Младежката карта. Тя е годишна, с неограничени пътувания по цялата транспортна мрежа на града, а с нея се ползват два месеца безплатно бонус-пътуване. Картата струва 250 лева, а неограниченото пътуване на ден излиза само 0.68 лв. За първи път се предлага и годишна карта за ученици и студенти. Тя е с цена от 200 лева и важи за целия обществен транспорт. С нея, също има 2 месеца бонус-пътувания, а дневното неограничено придвижване излиза едва 0.54 лв.

Зареждането е еднократно срещу документ от училище или университет в София, ако ученикът или студентът за първи път влизат в съответното учебно заведение. Студент или ученик – притежател на карта, не е необходимо да представя уверение.

За да се отговори на всички предпочитания – запазва се и познатата месечна карта от 20 лева. Специална подкрепа има и за млади родители, чийто деца са до 2 години. Този, който е в отпуск за отглеждане на дете, вече ще може да ползва месечна карта на стойност 10 лева за цялата мрежа на градския транспорт.

Необходимо е само да представи уверение за своя статут в пункт на ЦГМ. Запазва се най-търсеният продукт за обществения транспорт – годишната абонаментна карта. За нея ще може да се заплати на три, вместо на две вноски.

Първата вноска е с  валидност до 3 месеца и е на стойност 150 лв., а втората е за следващите 3 месеца и е на цена от 120 лева, третата е до 6 месеца и е 100 лева./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *