Прокуратурата иска от посолството на Сирия документите на Омар Абдан от автобуса-убиец

ТОП НОВИНИ

В процес на изясняване е възрастта на Омар Абдан, шофирал автобуса от катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи.

Днес чрез МВнР ще бъде осъществена връзка с посолството на Сирия, за да бъдат изискани официалните му документи, ако има такива в държавата, каза в ефира на Нова телевизия ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

„Ако не бъдат установени такива, ще бъдат предприети действия по установяване на възрастта чрез назначаване на съответните съдебни експертизи, необходими за фактите и обстоятелствата относно годината му на раждане”, посочи тя.

Към този момент само тримата сирийци остават обвиняеми. Предстои назначаване на експертизи на мобилни телефони, с които прокуратурата ще се опита да изясни връзките с хора извън страната или в България.

„Ролята на всеки един от тях е установена с първоначалните следствени действия. Оттук нататък дали ще има привлечени други лица към наказателна отговорност предстои да бъде установено”, допълни Маркова.

Към момента тя посочи, че няма данни тримата задържани сирийци да са участвали в предишни нелегални превозвания на бежанци. „Това не е невъзможно, предвид, че Ахмад е бил от по-дълъг период в страната. Възможно е фирмата, за която твърди, че му е легален бизнес, да е просто привидна”, уточни Маркова./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *