Временно се ограничава движението по някои пътни трасета заради колоездачната обиколка на България

България СПОРТ

Днес започва 69-то издание на Международната обиколка на България, която ще продължи до 1 септември по определени трасета, съобщи МВР на сайта си. Предприети са мерки за временни ограничения на движението в съответните областни дирекции на МВР, през чиято територия ще преминават колоездачите.

По програма, началото на обиколката ще бъде обявено днес за времето от 16:00 – 18:00 часа в района на храм-паметник „Св. Александър Невски“ в София.

Реалният старт на състезанието е на 28 август в 12:15 часа пред  главния вход на Националния стадион „Васил Левски“. Оттам колоездачите ще се насочат към Пловдив. Обиколката ще продължи през областите – Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Бургас и Хасково.

За улеснение на шофьорите АПИ предоставя маршрута на обиколката, която преминава по участъци от републиканската пътна мрежа. 

На 28 август в първия етап на състезанието по маршрута София – Боровец – Костенец – Пазарджик – Пловдив, ще се спира трафикът по път II-82 София – Боровец – Костенец и по път I-8 Костенец – Белово – Пазарджик – Пловдив. 

На 29 август за втория етап от състезанието по маршрута Пловдив – Карлово – Кърнаре – Троян ще се въвеждат временни ограничения по път II-64 Граф Игнатиево – Карлово, по път I-6 Карлово – Кърнаре и по път II-35 Кърнаре – Троян (Троянски проход). 

Подробности за точните маршрути и часовете на преминаване на колоната следете на сайта на Българската федерация по колоездене и в страниците на областните дирекции на МВР. /бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *