Петков: След реформите в бюджета, ще има повече пари за хората

България ПОЛИТИКА

„В момента бюджетът е най-доброто, което можем да направим при съществуващата ситуация. Всички реформи трябва да започват да се случват. На шестия месец продължаваме и вкарваме актуализацията.

 След реформите ние няма да намаляваме бюджетите. Увеличавайки ефективността, ще има повече пари, които ще отиват при хората“. Това заяви премиерът Кирил Петков в НС, в деня на гласуването на проекта за план-сметката.

Петков поясни, че бюджетът е обсъден и със синдикатите при срещата им втв вторник.

„Това говорихме и със “Огнеборец”. Искаме да дадем повече пари на хората на първа линия. Бюджетът няма да бъде намален. Ще вдигнем ефективността. Това, което сме предложили е в координация със коалиционното споразумение. Сега правим този бюджет, който мисля, че е много добър. Увеличаваме заплатите на учителите и няма да има хора под линията на бедност. Това ще кажа и на протестиращите“, каза още Петков.

Премиерът изказа и своето становище по темата Русия-Украйна.

„България от тук нататък е много ясен партньор в ЕС и НАТО. Силата на тези съюзи е да се говори с един глас. Ние вярваме  в целостта на Украйна,  вярваме, че всяка държава – в случая Русия, ако влезе с танкове в чужда държава – това е нарушаване на международното право. Солидарни сме с тези санкции и едновременно с това приготвяме нашата система да имаме варианти да не оставаме без енергийни източници. Гледаме българския интерес, но имаме едно общо мнение по въпроса“, заяви Кирил Петков./ nova.bg, сн: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *