Никола Стоянов: Диверсификация не означава да затворим едни опции, за да гоним други(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Диверсификацията означава да се преговаря за доставки на газ по всички възможни маршрути, каза служебният министър на икономиката Никола Стоянов във връзка с намеренията за възобновяване на преговорите с „Газпром“:

„За нас не е окей да затваряме някоя опция. „Диверсификация“ не означава да затворим едни опции, за да гоним други. „Диверсификация“ за нас означава всички опции да са отворени, да преговаряме да доставяме по всички възможни маршрути. За това става дума. Кога ще започнат преговорите – към колегата ми от енергетиката, моля. Аз не съм там компетентен“.

Продължава анализът колко от предприятията работят с газ и има ли възможност да преминат на алтернативни източници.

Стоянов коментира и позицията на правителството по въпроса за износ на оръжие за Украйна:

„Когато има ново НС, всичко е възможно. Каквото решат народните представители, които са избрани, с това ще се съобразяваме. Ние в момента имаме зададена рамка, движим се в нея, спазваме всички закони и правила, така, както те са приети“.

Министър Стоянов допълни, че ще бъде проверено и твърдението на бившия директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов, че частни фирми пререждат дружеството за стока от ВМЗ-Сопот:
„Ако е така, е огромен проблем, разбира се. Винаги приоритет е било, и аз, когато съм бил във ВМЗ, затова мога да го кажа от първа ръка, работата с „Кинтекс“. Истината е, че много сме си помагали! „Кинтекс“ ни помогна декември, когато едвам събрахме пари за заплати на работниците, така че тази взаимопомощ е от първостепенно значение. Дали е така, не знам, тъй като новото ръководство на ВМЗ още не е встъпило в завода, но това ще бъде едно от нещата, които ще искам от тях да проверят!“.

/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *