Нинова посочи ново доказателство, че не изнасяме оръжие за Украйна

ТОП НОВИНИ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде нов пример за това, че България до момента не е изнасяла оръжие за Украйна.  Тя видя доказателство за това в искането на украинския посланик България да промени досегашната си позиция и да започне оръжеен износ в тяхна подкрепа.

„Ако сме предоставяли оръжие щяха ли да искат тепърва да започваме да го правим?”, това написа бившия вицепрезидент във Фейсбук.

Според Нинова, отправеното искане оборва обвиненията персонално към нея, че оръжие е изпращано за Украйна, макар и неофициално. Спроден лидерката на социалистите, това е „манипулативна, лъжлива, организирана и платена кампания”. Ето и каква позиция взе по същество по въпроса за износа на оръжие Корнелия Нинова: „Призовавам служебното правителство да се съобразява с решението на Народното събрание да не се предоставя оръжие на Украйна. Това би било въвличане на България във войната.

Ние от „БСП за България“ искаме мир, сигурност, стабилност, спиране на войната и решаване на конфликта по дипломатически път. При участие в следващо правителство ще отстояваме същата позиция, както досега”./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *