Вече официално: Деница Златева оглави „Булгаргаз“

България ПОЛИТИКА

Поста председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски

Деница Златева е новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД, съобщава официално дружеството днес. Тя бе предложена за поста на 16 август от Министерството на енергетиката, заедно с нов Борд на директорите на компанията.

Съветът на директорите на „Булгаргаз“ предложи нов изпълнителен директор

Близо две години Златева е работила в обществения доставчик като административен директор, заемала е ръководни позиции в международна компания, а в политиката се е занимавала основно с външнополитически теми. Тя е била народен представител в 42-то НС, където оглавява Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските средства. През 2017 година става служебен вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Заедно със Златева в борда на „Булгаргаз“ са назначени още трима души. Това са Веселин Синабов, Татяна Петрова-Бояджиева и Димитър Спасов.

От 2015 година Веселин Синабов работи в „Булгартрансгаз“, като през последната година е бил директор „Търговски услуги“. Татяна Петрова-Бояджиева е финансист, специализирал във финансовите анализи, планиране и бюджетиране. Димитър Спасов е инженер, с опит в международни индустриални проекти.

Поста председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски, съобщават още от „Булгаргаз“./нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *