Община Сандански с одобрен проект за изграждане на спортна площадка по мини футбол в двора на IIОУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Яне Сандански“

България САНДАНСКИ

Министерство на образованието и науката одобри внесеният проект на община Сандански за изграждане на спортна площадка за минифутбол в дворa на Второ основно училище „Христо Смирненски“ – и Профилирана Гимназия „Яне Сандански“ – град Сандански.

В двора на двете училища ще бъде изградена нова открита спортна площадка – футболно игрище, с размери 40 м х 20 м. с настилка от изкуствено тревно покритие.

Проектът на община Сандански по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища е на стойност 135 885 лева.

Очаква се строителните дейности да започнат през месец октомври и да приключат до края на настоящата 2022 г.

Новоизграденото футболни игрище с изкуствена трева ще бъде стопанисвано съвместно от общинските образователните институции на IIОУ „Христо Смирненски“ – и ПГ „Яне Сандански“ – град Сандански.

Всички 1 154 ученика от двете училища ще могат да практикуват най-популярният и обичан спорт – футбол в подходящи и безопасни условия.

Новата открита спортна площадка ще има и енергийно ефективна система за изкуствено осветление с LED осветители.

Физическото възпитание и спорта в училище са не само люлка на българските спортни таланти, но и място, възпитаващо поколения наред на практикуването на масов спорт и спорт за здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *