Служебният министър на икономиката: Нинова си е позволявала да не спазва закона

България ПОЛИТИКА

Вчера разбрах от директорът на ДКК, че ДАНС са в Кинтекс. Сигналът не е от мен и винаги, когато службите влизат в предприятие е притеснително. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов в ефира на Нова телевизия.

По думите му към този момент е блокиран целият военно-промишлен сектор. Нямам обяснение защо това се случва, просто не е изпълнен законът, заяви той.

На въпрос какво се изнася за Полша, той заяви, че изнасяме продукция от военно-промишления ни комплекс. Най-много се търси боеприпаси. Каквото се търси – това изнасяме, категоричен е Стоянов.

Мога да кажа, че президентът по никакъв начин не се меси в работата ми. Никога не съм се чувал с него, отсече служебният министър на икономиката.

Това, което ще стане е или да спазя закона или да не го. Аз обаче съм експерт и за разлика от Нинова ще спазя закона, категоричен е Стоянов.

Сигурен съм, че ресорният вицепремиер работи здраво и ще осигури газ. България използва много по-малко газ, отколкото в Западна Европа. Разписан е план, подпомага се Булгаргаз, за да можем да се справим зимата. Ние провеждаме анкета кои са предприятията, работещи на газ, обясни още той.

Има създадена със Закон Държавна петролна компания и се прави анализ дали може да се използва по някакъв начин, за да се изостри конкуренцията на пазара. Тя е търговец на едро, обясни Стоянов.

Нинова е освободила по различни причини 72-ма души от администрацията на МИ. Те не могат да бъдат назначени отново, защото човешкият живот е такъв, че като се освободи от едно място някой си намира работа на друго. По принцип не се пипа администрацията в дадено министерство, защото те са гръбнака му, обясни той.

По думите ми в подобни времена винаги има хора, които искат да реализират по-голяма печалба и ползват спекула, позовавайки се, че всичко поскъпва. Правим проверки, обясни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *