15-годишен от Сандански удря непознат в лицето, похвали се с видео във Фейсбук (ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

15-годишен от Сандански удря с крак в лицето 21-годишен. Младежът не е задържан, с него работят от детска педагогическа стая.

Това не е първото провинение на 15-годишния Лоренцо. Преди около година той отново е нападнал човек, който е сигнализирал пред властите. Не е ясно обаче дали проявите на момчето са само две.

Лоренцо не е тестван за употреба на наркотици и алкохол, тъй като не е дал признаци пред полицаите, че е употребил такива.

Случаят е от 2 август. Вечер в центъра на курортния град на тротоар е седнал 21-годишният мъж, който е бил във видимо нетрезво състояние.

Лоренцо е с приятели в централната градска част. Виждайки мъжа, Лоренцо казва на приятеля си: „Снимай да видиш са тоя как ки го претепам“. Тогава приятелят заснема как Лоренцо се засилва и удря с крак в лицето седящия мъж, който пада на земята.

Чуват се смях от околните.

Преминава случайно полицейски патрул, който възпира Лоренцо да повтори удара, но не го задържат. Полицейският патрул отминава, а Лоренцо повтаря удара си с крак на вече изправилия се мъж. Тогава приятели на побойника го спират с думите „Ей, остай го! Аре, стига“.

Клипът е разпространен в социалните мрежи. На кадрите Лоренцо е облечен с бял къс панталон и тениска, с бяла маска на лицето си.

Сигнал от пострадалия е подаден на 5 август, а от Районната прокуратура в Благоевград съобщиха за случая на 9 август.

Ден по-късно пред медиите бе даден брифинг, на който прокурор Борислав Ковачки оповести, че срещу момчето е образувано досъдебно производство по чл. 313, ал. 1. Но тъй като извършителят е непълнолетен законът предвижда за него затвор от 1 до 2 години, която присъда реално няма да влезе в сила.

В момента момчето е в дома си. Очаква се с него да работят психолози от Детска педагогическа стая.

Преди година, извършителят отново влиза в криминалната хроника заради същото деяние.

Припомняме, че двама младежи от ромски произход – единият на 18, другият на 13 години, убиха 82-годишният дядо Иван от село Микрево след опит за кражба от дома му. /INFOMREJA.BG; сн. Lex.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *