Нинова: НС на БСП се разграничава от тримата служебни министри, не носим отговорност за техните действия

ТОП НОВИНИ

Националният съвет на БСП се разграничава от тримата министри в служебния кабинета – Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева. Това заяви на брифинг лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Позицията ни по отношение на тримата министри е, че се разграничаваме от тях, не носим никаква отговорност на действията им. Недопустима е намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела, категорична бе Нинова.

Националният съвет на БСП се събра днес, за да формулира стратегията и приоритетите на левицата за предстоящите избори.

„Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите. Днес Националният съвет одобри водачите на листи, местата на гражданските квоти и коалиционните партньори. Избрахме предизборен щаб, приехме коалицията, с която ще участваме на изборите“, заяви Нинова.

Борислав Гуцанов ще бъде председател на предизборния щаб. Корнелия Нинова съобщи още, че има промени в коалиционната структура на „БСП за България“

„В коалицията остават тракийските дружества и „Екогласност“, отпадат „Нова зора“ и комунистическата партия, но подписваме нови споразумения за подкрепа. БСП ще се яви на изборите в коалиция с около 10 партии.“/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *