(НА ЖИВО)Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите. България има нужда от ДПС във властта

ТОП НОВИНИ

Решихме, че няма да има декларация на днешното заседание на Централния съвет. Централният ни съвет анализира актуалната политическа ситуация по региони, защото сме в предизборна ситуация. Основният предмет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на кандидати и съответните решения, свързани с изборите. Едното от решенията е ДПС да се яви самостоятелно на изборите. Това каза на пресконференция председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ.

Избори на 2 октомври, стана ясен и съставът на служебния кабинет, премиер е Гълъб Донев

“Другото е състав на Централния изборен щаб. Съставът е основно от членовете на централното ни оперативно бюро. Централният свеът на ДПС упълномощи централното оперативно бюро да приема всички решения във връзка с предстоящите избори”, добави той.

Ръководителят на централния изборен щаб е Мустафа Карадайъ.

Карадайъ към Ердоган: Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде

Той обясни и доколко е била важна срещата му с турския президен Реджеп Ердоган. “Темата е много важна. При тази глобална енергийна криза, при тази криза, свързана и с газ, и ред други кризи, България трябва да има поглед към всички източници за газ и изобщо суровини в енергетиката. Пътищата за доставка не са толкова много. Ако източниците са много, то пътищата за доставка са ограничен брой. Турция е една от държавите, които играят важна роля, свързана с тази част. Важно е за България да имаме тези срещи и контакти. Политическото ръководство много благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност към България, в този процес”, посочи Карадайъ.

Председателят на ДПС е категоричен, че не се очаква в следващия парламент да има еднопартийно управление, тоест някоя от политическите сили да спечели над 50% от гласовете на предсрочния вот през октомври.

Според него, “Продължаваме промяната” са влезли във властта по модела “стани да седна”. Карадайъ смята, че те са навредили на държавата. По неговите думи, България има нужда от ДПС, дори във властта, за да има сигурност и стабилност, както и за да бъдат преодолени кризите. „32 години деморкация. България е имала най-добрите икономически показатели, когато ДПС е участвала във властта”, посочи лидерът на Движението./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *