Юношата на Пирин, Илиян Костов, подписа професионален договор с клуба

СПОРТ

17-годишният централен защитник от юношеската школа на Пирин Илиян Костов подписа професионален договор и става част от първия отбор. Талантливият бранител проведе лятната подготовка с представителния отбор, впечатлявайки треньорското ръководство със своите качества и дисциплина. Това е поредното доказателство за добрата работа на треньорите в клубната школа под ръководството на директора Петър Карачоров.

„Много съм щастлив, че получавам този шанс. Пирин е отбор, в който са играли много известни футболисти, така че за мен е чест да нося тази фланелка. Ще се постарая да бъда на ниво и да се развивам всеки ден. Чакам с нетърпение своя дебют. Благодаря на ръководството за доверието. Благодаря и на опитните футболисти, които ми помагат със съвети и напътствия“, заяви Костов пред www.fcpirin.com.

Младият бранител бе приветстван от спортния директор на ФК Пирин Светослав Дяков.

„Мога само да пожелая успех на Илиян. С неговото привличане продължаваме линията да даваме шанс на млади играчи. Това е залегнало във философията на нашия клуб. Когато аз започнах в първия отбор на същата възраст като него, получих подкрепа и много съвети от по-опитните. Ние ще подкрепим този млад талант, за да му помогнем да разкрие своя потенциал. Пожелавам му да се труди упорито и да е здрав. Другото ще дойде с времето“ заяви Светослав Дяков.

Управителят на ОФК Пирин и член на борда на директорите на клуба Атанас Дафинов, който също присъства на подписването на договора заяви:

„Изключително съм щастлив, че днес този голям талант на Пирин подписа професионален договор. Илиян е олицетворение на пътя, който искаме да следваме – наши кадри, на които да им даваме шанс и да стават част от първия отбор. Доволен съм, че нашата съвместна работа дава резултат и всички упорито работим за каузата да върнем славата на школата на Пирин и да произвеждаме все повече качествени футболисти. Вярвам във възможностите на Илиян и съм убеден, че с много работа и труд ще достигне високи футболни върхове!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *